تحلیل صنعت گیم جهانی و وضعیت درآمدی آن

تحلیل صنعت گیم جهانی و وضعیت درآمدی آن

تا چند سال پیش بازیهای ویدیویی صرفا جنبه سرگرمی داشتن و خیلی مورد توجه نبودند اما امروزه به یکی از بزرگترین حوزه های سرگرمی تبدیل شده که به جرئت میتونم بگم داره با صنعت فیلمسازی رقابت میکنه. این روزا بازیهای ویدیویی فقط سرگرمی نیستند و خیلیا دارن از این طریق کسب درآمد میکنند مثل گیمرها حرفه ای و استریمرها. شرکت های زیادی هم در جهان هستند که در حوزه تولید کنسول های بازی، لوازم جانبی گیمینگ و بازیهای ویدیویی جذاب و هیجان انگیز فعالیت میکنند. در این بخش از مقالات حاجی گیم میخوایم به بررسی صنعت گیم جهانی بپردازیم و این حوزه پرطرفدار رو حسابی آنالیز کنیم.

 

تحلیل صنعت گیم جهانی و وضعیت درآمدی آن
تحلیل صنعت گیم جهانی و وضعیت درآمدی آن

 

وضعیت صنعت گیم در جهان

با وجود اینکه صنعت گیم یکی از صنایع کاملا نوظهور در جهان محسوب میشه، اما در همین مدت زمان تونسته تحول زیادی در زندگی بشر ایجاد کنه. با ظهور کامپیوترهای قدرتمند که امکان پردازش گرافیکی خوبی دارند، صنعت گیم هم به خوبی رشد کرده و حالا داره به بلوغ میرسه. صنعت گیم در جهان به سرعت در حال گسترشه و با شیوع ویروس کرونا، رشد این حوزه چندین برابر شده. در سال 2019، این صنعت حدود 135میلیارد دلار درآمد جهانی رو به خودش اختصاص داده که بخش عمده ای از این درآمد از مناطق آسیایی و اقیانوسیه حاصل شد.

در سال 2020 که ویروس کرونا سراسر جهان رو در بر گرفت، تمامی صنایع سرگرمی و غیره با کاهش درآمد قابل توجه مواجه شدند که صنعت گیم هم از این قاعده مستثنی نبود اما تاثیرات کووید 19 بر روی صنعت گیم خیلی چشمگیر نبوده و باعث کاهش درآمد و سودآوری این صنعت نشد. از اونجایی که بازیهای ویدیویی، سرگرمی خانگی محسوب میشه، در دوران شیوع ویروس کرونا، میزان استقبال از این نوع سرگرمی افزایش یافت.

براساس گزارش بدست آمده از NPD، در دوران قرنطینه، تعداد گیمرهای آمریکایی 79% افزایش یافت. از طرفی، مدت زمانی که افراد صرف بازی می کردند 26 درصد و هزینه هایی که صرف بازی میشد، 33 درصد افزایش داشت. نکته قابلت توجه اینجاست که با گسترش اینترنت و با توجه به اینکه این روزها تقریبا تمامی افراد در سراسر دنیا به این شبکه گسترده جهانی دسترسی دارند، بازیهای آنلاین هم رشد قابل توجهی داشته و بسیار مورد استقبال قرار گرفته اند.

 

تحلیل صنعت گیم جهانی و وضعیت درآمدی آن
تحلیل صنعت گیم جهانی و وضعیت درآمدی آن

 

نقش کشورها در صنعت گیم جهانی

سال 2015 بود که کشورهای منطقه آسیای پاسیفیک، حدود 47 درصد از درآمد بازیهای ویدیویی توسط صد کشور برتر این صنعت رو به خودشون اختصاص دادن که در این میان کشور چین پیشروعه. آسیای جنوب شرقی با سرعت بیشتری در مقایسه با سایر مناطق آسیا، در بازار بازیهای ویدیویی رشد میکنه که این موضوع میتونه بخاطر گسترش بازیهای موبایلی هم باشه. تایلند هم جزو کشورهاییه که بخش مهمی از بازار ویدیوگیم ها رو به خودش اختصاص داده و از اونطرف هندوستان، با داشتن تعداد زیادی گیمر حرفه ای، یکی از تاثیرگذارترین کشورها در دنیای بازیهای ویدیویی محسوب میشه.

 

نقش اینترنت 5G در صنعت گیم جهانی

در طی این سالها ترندهای زیادی بودند که تونستن در صنعت گیم تاثیر بگذارند که اینترنت 5G یکی از مهمترین آنهاست. یکی از کلیدی ترین تکنولوژی های پیشرو و تاثیرگذار بر صنعت گیم که واقع تحولات زیادی به همراه داشت. خیلی از گیمرها از کندی فرایند بارگیری بازیها کلافه شده و آنها را از انجام بازیهای آنلاین و گروهی زده کرد. اما با ظهور اینترنت نسل پنجم، سرعت دانلود و لودینگ کیفیت بهتری پیدا کرد و دسترسی به سرویس های انلاین گیمینگ و در راس آن کلاود گیمینگ بهبود یافت.

 

تحلیل صنعت گیم جهانی و وضعیت درآمدی آن
تحلیل صنعت گیم جهانی و وضعیت درآمدی آن

 

نقش کلاود گیمینگ در صنعت گیم

کلاود گیمینگ (Cloud gaming) به معنای بازی در بستر سیستم های ابری و یا خدمات گیمینگ ابری هست که کاربر تنها با داشتن اینترنت و بدون نیاز به سخت افزار، دیوایس و یا کامفیگ حرفه ای؛ میتونه به اجراب باکیفیت بازیها در فضای ابری بپردازد. منظور از ابر یا کلاود، شبکه‌ای از اطلاعات و سرورها است که محتوای مورد نظر را به وسیله استریم آنلاین و از طریق مرورگر در اختیار کاربر قرار می‌دهد. یعنی شما با خرید اشتراک و عضو شدن در سرویس های خدمات ابری گیمینگ،  میتونید مشغول انجام بازیهای موردعلاقتون بشید.

 

تحول سرویس های اشتراکی در صنعت گیم جهانی

سرویس های اشتراکی هم یکی دیگه از اتفاقات خوب در صنعت گیم جهانی محسوب میشن که به واسطه قیمت پایین و حق انتخابی که در اختیار کاربر قرار میدن، به شکلی ویژه به تجربه قانونی بازی‌های ویدئویی کمک کرده‌اند. سرویس گیم‌پس (Xbox Game Pass) مایکروسافت از جمله موفق‌ترین این سرویس‌هاست. هدف مایکروسافت از ارائه سرویس گیم پس، یکپارچه سازی، کمرنگ کردن نقش پلتفرم، عدم انحصار و در دست گرفتن بازار گیمرهای کنسول و کامپیوتر بود. در دسترس بودن، هزینه تمام شده ارزان‌تر، عدم انحصار گرایی، سیستم یکپارچه به واسطه گیم‌پس اولتیمیت باعث شد بسیار مورد استقبال قرار بگیره.

آینده صنعت گیم جهانی

شرکت های پیشتاز در صنعت گیم همواره در تلاشند تا با استفاده از روش های نوین و تکنولوژی های جدید، این صنعت پرمخاطب رو گسترش بدن و بنظر میرسه با این فرایندی که در پیش دارن، در آینده ای نه چندان دور، جمعیت بیشتری از علاقمندان این حوزه بتونن در کنار دوستان و خانواده خود به بازی و سرگرمی بپردازند.

 

نرگس شیدا
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *